PROGRAM PUTOVANJA:

1dan – Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Leksovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

2 dan – Dolazak u Solun u prepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada autobusom: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, crkvu Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandru Makedonskom, Bela kula. Fakultativno odlazak u fabriku kože. Slobodno vreme u Solunu , u popodnevnim časovima polazak do tržnog centra “Cosmos” slobodno vreme za šoping, u dogovoreno vreme  polazak za Paraliju. Dolazak u Paraliju, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3 dan  Doručak. Nakon doručka u 09.00h, polazak za  manastire Meteore – (Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir. U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godina, za vreme obnove manastira uklesana su stepeništa kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir. Meteori su udaljeni 150 km od Paralije. Usputno prema Meteorima u  Kalambaki, posetiticemo  radionicu ikona i napraviti pauzu za kraći predah i kupovinu suvenira. Nastavljamo put prema Metorima gde je predviđen obilazak manastira Velika Meteora-Preobraženje. Predviđeno zadržavanje oko 2 sata. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana). Na putu prema Paraliji, u klancu Tempi obići cemo crkvu Sv. Petke (pauza oko 45 minuta)  Nastavak puta prema Paraliji, sastanak sa putnicima koji nisu išli na Metore i polazak za Srbiju u 20.00h.

4 dan – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

1/4

1/3

1/2

1/1

4.500din

4.700din

4.900din

6.600din

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-       izlet do Meteora 15 evra,

-       ulaznica za Veliki manastir na Meteorima je 3 evra, preporučujemo posetu samo jednom velikom manastiru

-       Doplata za polazak iz Prokuplja i Aleksinca 5€

Pirota i Knjaževca – 12€, Kruševca, Jagodine, Zaječara – 15€ (minimum 4 osobe).

-       Večera u hotelu Paralija In

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Noćenje u hotelu 3* u Paraliji, na bazi noćenja sa doručkom,

- Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
- Usluge pratioca grupe za vreme izleta,
- Organizaciju putovanja u celini.

 

 

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA: 30%, prilikom rezervacije ostatak najkasnije 7 dana pre polaska, po srednjem kursu  Narodne banke.
Deca do 12 godina ostvaruju popust od 30%
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

 

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora  putovanja,  turističke agencije MM TOURS PUTOVANJA, licenca OTP 02/2019